Απώλεια Βάρους και Η Δύναμη του Νου

Μεγιστοποιήστε την Δύναμη του Νου και του Σώματός σας – Θρέψτε Σωστά το Νου σας για να Τονώσετε τον Μεταβολισμό, να Ανεβάσετε την Διάθεση και να Βελτιώσετε την Μνήμη σας

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)

Ο εγκέφαλος αποτελείται από τρισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, που ονομάζονται νευρώνες. Η σκέψη, η μνήμη και πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες που ούτε καν λαμβάνετε υπόψη εξαρτώνται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ των κυττάρων που συμβαίνουν με την ταχύτητα του φωτός. Για να διευκολυνθεί η μετάδοση σημάτων στα κενά μεταξύ των κυττάρων, χημικά που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές λειτουργούν σαν βιολογικές γέφυρες.

Η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλο με τρεις τρόπους. Το ίδιο το κύτταρο χρειάζεται την σωστή διατροφή για να συνεχίσει τις λειτουργίες του όπως κάθε άλλο κύτταρο στο σώμα.

Νευροδιαβιβαστές, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, και η νορεπινεφρίνη, μεταφέρουν μηνύματα από το ένα κύτταρο στο άλλο και επηρεάζουν την διάθεση, αλλά και τις σκέψεις και τις ενέργειες. Κάποια από τα θρεπτικά συστατικά στις τροφές που τρώμε γίνονται μέρος των νευροδιαβιβαστών που μας βοηθούν να σκεφτόμαστε. Οι νευροδιαβιβαστές είναι η βιολογική εξήγηση για την σύνδεση τροφής-διάθεσης.

Η σωστή τροφή ενισχύει τις πνευματικές ικανότητες –βοηθά στην συγκέντρωση, μας κρατά ενεργοποιημένους, βελτιώνει την μνήμη, μειώνει το στρες, και επίσης βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της αρθρίτιδα, της πρόωρης γήρανσης και της παχυσαρκίας.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής σε οποιοδήποτε γεύμα μειώνει τις πνευματικές επιδόσεις. Έτσι, για να διεγείρουμε τον εγκέφαλο χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στον συνδυασμό των τροφών ως προς τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες, τον γλυκαιμικό δείκτη, τις θερμίδες, το pH των τροφών, τις βιταμίνες και τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, και φυσικά να τρώμε μικρά γεύματα κάθε 3 ώρες.

Συστηνόμενες Τροφές για τον Εγκέφαλο

Μύρτιλος, ακάι, δαμάσκηνα, σταφύλια, μελιτζάνα, ψάρι, αβγά, καστανό ρύζι, σπόροι σιταριού, φασόλια, ακατέργαστο σιτάρι, λιναρόσπορος, σουσάμι, ταχίνι, καρύδια, αμύγδαλα, σπόροι κολοκύθας, φασολάκια, λαχανίδα, σπανάκι, κράνμπερι, σταφίδες, πίτουρα βρώμης, φράουλες, μπανάνες, πορτοκάλια, κόκκινες πιπεριές, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, μπρόκολο, ντομάτα, γάλα σόγιας, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κατσικίσιο τυρί, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι θρεμμένο με χόρτο, αρνί, ελαιόλαδο, σκόρδο, κουρκούμη, πράσινο τσάι και βέβαια σπόροι καφέ και κακάο όσο γίνεται πιο ακατέργαστοι.

 

Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.
Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.
Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο
Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.
Κάτοχος 2 διδακτορικών:
1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.
2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)
Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy
Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)
Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.
(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search